En återgång till rutinerna

Nu blir det en återgång till rutinerna här hemma. Allting som varit upp och ned under jullovet vänds nu tillrätta igen. På ett sätt är det detta som behövs för barnen, rutiner. Jag har märkt att det blivit för mycket av det goda under lovet. För sena kvällar, på tok för sena morgnar som resulterat i bruncher istället för frukostar. Det är ju absolut sådant som brukar bli när barnen har lov, det är så de ”vilar ut”. Men, nu behöver vi vända tillbaka på allting igen.

Under våren kommer det dessutom bli lite annorlunda än vad det varit under hösten, för tjejerna. De kommer att få gå på fritids / förskolan lite – vissa dagar i veckan. Detta då jag ju kommit in på en fristående kurs som jag ska läsa på distans, via Malmö Universitet. Det är en kurs som behandlar ämnet ”Förskolans yngre barn och hur man kan jobba med dem”, kort sagt. Jag tror absolut den blir givande och jag ser fram emot kursstarten den 18 januari.

En återgång till rutinerna för alla

Nu då jag börjar studera och barnen är tillbaka på skolan och förskolan (ja, Michaela är ju hemma med mig hela våren också) så blir det absolut en återgång till rutinerna för oss alla. Inte bara detta med att vi kliver upp i tid för skolan, det blir även en återgång till rutinerna kring läxläsning, fotbollsträning och andra aktiviteter efter skoltid. Ja, vi har Corona som påverkar oss än men jag känner att fotbollsträningen är bra om den får fortsätta för Samantha – så länge det är okej. Den börjar om igen på torsdag nästa vecka och kommer då hålla till utomhus.

… och på tal om Corona!

Igår var det ju starten på munskyddsanvändandet i kollektivtrafiken (vilket jag skrev om HÄR!). Imorse var min ”första tur” med munskyddet. Vi var cirka 10 stycken resenärer som borde ha haft munskydd i bussen imorse. Ja, vi var inte fler än så men mellan klockan 07.00 och 09.00 ska vi väl alla ha det, som är födda efter 2004?! Eller har jag missuppfattat det? Nåja, av alla dessa så var det JAG som hade munskydd, en annan hade dragit upp sin halsduk som skydd… That’s it. Inte undra på att antalet smittade ökar, när folk inte lyssnar och inte bryr sig om varandra. Är det verkligen ett sådant samhälle vi lever i?!

Kommentera