Mamma jag vill också ha en telefon!

Häromdagen läste jag en kommentar hos Isabella Löwengrip, där en läsare ifrågasatte varför hennes barn redan verkar ha varsin mobil. Läsaren undrade också hur Isabella tänkte kring detta. Det fick mig själv att tänka efter i den frågan. När är det dags för barnen att få en telefon egentligen? Här hemma tjatas det redan från Samantha med orden; ”Mamma jag vill också ha en mobiltelefon!”

En av många bra saker med en mobil /platta / dator. Man kan kommunicera med varandra trots att man är ifrån varandra. Här var jag kvar på BB med Michaela och hade ett videosamtal med systrarna som väntade otåligt hemma.

Hur tänker jag i den här frågan då? Vad säger vi till Samantha när detta kommer på tal? Det finns inget rätt eller fel här känner jag men såhär resonerar vi i alla fall. Hon kommer att få en mobil den dagen hon ska gå hem från skolan på egen hand. Det är trots allt 2,2 kilometer till skolan hemifrån. Hon kan ju då välja att ta bussen i 8 minuter eller att gå i cirka 30 minuter på egen hand. Men i det läget vill jag att hon har en telefon så att hon kan kontakta mig / hennes pappa om det är någonting. Och som det ser ut nu kommer hon ju inte göra detta innan hon börjar i mellanstadiet i alla fall. Det är med andra ord inte alls bråttom för oss – trots att hon ju blir 8 år i april.

GPS-klocka innan mobil?

Jag har dock funderat på om hon, Mary och Ebba skulle få varsin GPS-klocka där man ju kan ringa och skicka sms ifrån, innan de får en mobil. Detta skulle ju underlätta när man är iväg på semester och ska vara på olika platser eller liknande känner jag. Är vi på Lappis eller på Nyhemsveckan så vore det klockrent med en GPS-klocka..!

Mamma jag vill också ha en telefon!

Har ni också det tjatet hemma, ni med småbarn? ”Pappa, mamma jag vill också ha en telefon!” Hur tänker ni? Och ni med större / stora barn, hur tänkte ni när de var små? Vill gärna höra era tankar i detta!

11 tankar kring ”Mamma jag vill också ha en telefon!

 1. Madde

  Våra busar har mobil men endast hemma. Dom har det för spel och tex Youtube. Men i dotterns skola ser jag 6 åringar med mobil för att dom ska kunna ”höra av sig om det är något”
  Vi fick ut veckobrev från fröken som skrev ”om era barn ska ha mobil med sig till skolan är den endast till låten efter skol tid. Skolan är för att lära sig och mobilen behövs inte i lärandet i denna åldern” Sen hur det är hemma som här har inget med skolans lärande att göra. Men håller med skolan.

  Svara
  1. Annica Inläggsförfattare

   Ja, men absolut! Vår plan är ju att dottern ska få ha en mobil – på grund av att kunna ringa / höra av sig vid promenaden hem / till skolan enbart.

   Svara
 2. malmflood91

  Jag fick min första mobil då jag var 11 bra att kunna höra av sej om man ska gå hem i från skolan och så

  Svara
  1. Annica Inläggsförfattare

   Ja men precis. Jag fick KÖPA min första mobil, då jag var 13 år.. :p Köpte en av en kompis som då hade fått en ny..

   Svara
 3. Diana Saelöen

  Våra barn fick mobil tidigt, efter en incident då min dotter ville hem tidigare än planerat från en kompis där allt inte var ok – de hade ingen telefon så hon kunde inte ringa mig – det blev ett trauma. (Som tur var kände jag på mig att ngt var galet så var där tidigt ändå) Det blev ett ramaskri bland de andra föräldrarna men det brydde jag mig inte om, mina barns trygghet gick först.
  Problemet är att det var en vanlig mobil – inte en smartphone – smartphones är det väl de vill ha och det är dyra grejor…man får fundera på vad telefonen ska användas till helt enkelt och därefter välja vilken sort de ska ha – men det är viktigt att kunna ta kontakt. Det måste vara upp till varje förälder att själv bestämma vad som är bäst för sina barn! det kan ingen annan ifrågasätta

  Svara
  1. Annica Inläggsförfattare

   Ja men så är det absolut! Som förälder får man ju ta ställning till det förr eller senare, avgöra vad som skulle var bra för ens barn och agera därefter. I och med att jag under några år framöver kommer att hämta och lämna på skolan och förskolan så finns ju som inget behov till egen mobil ännu.

   Svara
 4. Lexochlogan

  Lex är snart sju och vill också ha en mobil, alldeles för ung tycker jag men han har sedan ett år tillbaka en xplora klocka, helt klart bästa investeringen på länge. Att veta var de är, att han kan vara ute själv med kompisar och den friheten som han fått med det är så värt om du frågar mig

  Svara
 5. Jessi

  Det är skit svårt det där. Men jag tycker att ni ha ett vettigt tänk. Att ge dem GPS klocka eller mobil när den dagen dem börjar gå hem själva från skolan. 2,2km är ju en bit.

  God fortsättning❣️😊

  Svara
 6. Hannas krypin

  Ida är den som fick egen mobiltelefon tidigast. Med första barnet kunde vi ändå hålla på det tills han var över tio. Dock så kan inte Ida ringa med sin telefon än utan hon använder den mest för att spela på. Jag tycker nog någonstans att det ändå är upp till varje förälder. Är mitt barn redo att ta ansvar för en egen telefon?

  Svara

Kommentera