Jag är en periodvis ensamstående mamma

Jag ser mig själv som en periodvis ensamstående mamma till mina fyra flickor (vilket jag nämner lite i ”Om Annica-fliken”). Men hur sjutton kan jag se mig själv som ”periodvis ensamstående”?? Det ska jag förklara för er. Det är så att min sambo, Micke, har ett eget företag. Han kör dels lastbil med dekor till teatrar och konserter över hela landet. Men så är det lite annat också han sysslar med, bland annat att faktiskt bygga upp scener till konserter och andra större evenemang. Och det är ju sådant här som tar tid. Idag har han faktiskt påbörjat en 6-veckors turné. Detta innebär att han är hemma 2-3 dagar lite här och där under denna perioden för att han då ändå är i närheten så att säga.

Ser inte ner på de som är ensamstående på heltid

Jag ser verkligen inte ner på de som är ensamstående på heltid. De gör ett sådant otroligt arbete med både barn, arbete/studier och hushållet. Jag beundrar dessa föräldrar, mammor som pappor. Men… Jag bara måste få ur mig – att ibland är det faktiskt enklare att vara ensamstående än att dela tvåsamheten med någon, hela tiden. Konstigt, kanske du tycker? Just den biten med beslutstagande, det kan vara enklare på egen hand. I alla fall när det rör det vardagliga. Men när det kommer till sjukhusbesök där jobbiga beslut måste tas och liknande – DET är jobbigare på egen hand. Att hela tiden ha beslutsångest och fundera på om det jag väljer är rätt eller fel. Om det hjälper eller stjälper.

Jag är en periodvis ensamstående mamma…

… och jag är otroligt stolt över mig själv! Det har varit såhär sedan Samantha föddes, då Micke jobbade såhär redan innan barnen fanns. När både Samantha och Mary var omkring 4 veckor gamla när Micke åkte iväg 1-2 veckor för att jobba. Det här är det jag vet av. Det här är det tjejerna vet av och är ”vana” vid. Alltid jobbigt de första 1-2 kvällarna, men sedan är det som om vi hittar vårt flow. Vi är verkligen ett skönt gäng här hemma. Och barnen är verkligen helt underbara på alla de sätt och vis. Helt enkelt ett sammansvetsat team som hjälper varandra så otroligt mycket. Per

Planera livet kring barnen

Jag har alltid planerat mitt liv efter barnen och deras behov. Det är jag som är den som tagit den absoluta majoriteten av all föräldraledighet, all VAB och alla läkarbesök, osv. Jag storhandlar med barnen allt som oftast. Det är jag som är den som lämnar och hämtar på skola och förskola till 98-99% av tiden. De kommer till mig (oftast) för tröst och för mys. Det är mig de kommer till när det gäller känsloyttringar och liknande. Jag verkligen älskar att vara med dem. Hade vi kunnat och haft den ekonomiska möjligheten hade jag absolut varit hemmafru / hemmamamma på heltid, precis som Julia Angelback. Nu har vi inte det men… Efter att denna föräldraledighet är över (i september 2021) så går jag ner till 50% i åtminstone ett läsår så får vi se sedan hur allting artar sig.

Kommentera